De aller fleste av oss har hørt om ulike lån, som for eksempel boliglån, serielån etc. Men det er faktisk overraskende få som har hørt om omstartslån. Så hva er egentlig dette?

Hva er omstartslån?

Enkelt og greit så er et omstartslån et lån som kan brukes til å betale ned inkasso-betalinger og ikke minst fjerne betalingsanmerkninger. Du kan også bruke et Omstartslån til å betale ned annen gjeld. Det regnes som et lån der du får muligheten til å starte på nytt, derav navnet. Dette er et lån som også regnes som refinansering.

Hva er betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger er noe man får hvis man unnlater å betale regninger og inkassovarsel. Dette gjør at når du blir kredittsjekket hvis du for eksempel vil ha et lån eller opprette et mobilabonnement, så vil du kunne bli nektet dette fordi du har betalingsanmerkninger. Når du har betalt ned gjelden din, så vil du også kunne få betalingsanmerkningene fjernet.

Hvor kan jeg få omstartslån?

Det vi anbefaler deg å gjøre er at du tar kontakt med en rekke ulike aktører, slik at du får et bredt tilbud som kan hjelpe deg å finne det som passer godt for deg. Når man bare får et tilbud kan det ofte virke godt, men noen ganger kan du være heldig å finne tilbud som er enda bedre. Derfor anbefaler vi deg også at du tar kontakt med din egen bank, for de kan kanskje ha noen spesielle alternativer for kunder.

Vi håper du har blitt litt mer opplyst på hva et omstartslån er og hvordan du kan benytte deg av det!